Museus

0010a

MUSEU PICASSO

  • 90 m

El Museu Picasso de Barcelona, ubicat en cinc palaus gòtics dels segles XIII i XIV al carrer Montcada de Ciutat Vella, va obrir al públic el 1963 gràcies al seu amic i secretari personal Jaume Sabartés donant a conèixer el seu estret vincle amb la ciutat. Picasso va viure a Barcelona uns anys fonamentals: els del seu període d’adolescència i joventut. 

És un dels espais culturals més visitats a la ciutat i un centre de referència per conèixer   la seva obra. Va néixer per voluntat  expressa del propi artista i ofereix una col·lecció molt interessant amb 3.500 obres de l’etapa de formació del pintor malagueny  del 1890 fins el 1901, d’un total de 4.251 obres que componen la col·lecció permanent.

A més l’exposició conté una important representació d'obres de l’època blava (1901-04), obres barcelonines de 1917, el conjunt de la sèrie de “Las Meninas” (1957), així com una completa col·lecció de gravats i litografies. L'exposició del museu es completa amb la ceràmica, donada per Jacqueline, vídua de l'artista.

Aquesta és una visita imprescindible pels amants de l’art contemporani.

fa290e55499c8ab20ec44c8b5b16b6fe_L

MNAC -Museu Nacional D’art de Catalunya

  • 2h

L'any 1934 va obrir les portes com a Museu d'Art de Catalunya, aplegant la col·lecció medieval i poc a poc es va anar ampliant fins el 2004 amb les sales modernistes.

És un dels millors museus per conèixer la història de l'art català. Aquí es troba la millor col·lecció de pintura mural romànica del món i els artistes més representatius del Modernisme català, com Gaudí o Casas. Així com obres d’altres artistes catalans, noucentistes i avantguardistes.  Col·leccions que mostren escultura, pintura, fotografia, cartellisme, arquitectura i  arts decoratives. 

El fons d’art romànic dels segles XI-XIII està integrat per l’excepcional conjunt de pintures murals i  el fons de pintura sobre taula més nombrós i antic d’Europa. Exhibeix art gòtic, i obres de grans pintors europeus del Renaixement i del Barroc, com Tiziano, Velázquez, Zurbarán, El Greco, Cranach o Rubens entre d’altres. 

El museu es troba a la Muntanya de Montjuïc, en un Palau  construït per a l’Exposició Internacional de 1929. Des de l’exterior es poden gaudir d’unes magnífiques vistes !!

Miro-18

FUNDACIÓ JOAN MIRÓ

  • 90m

Situada  a la muntanya de Montjuïc, la Fundació Miró fou creada el 1975 amb gran part de la col·lecció privada de l’artista. L’edifici projectat pel seu gran amic Josep Lluís Sert, arquitecte d’estil racionalista i d’avantguarda, és un espai singular  imaginat per Miró amb la voluntat d’apropar l’art a tothom.

Durant la visita es realitza un recorregut pels paisatges vitals i artístics de Joan Miró admirant algunes de les obres més representatives. El museu comprèn més de 14.000 obres entre pintures, escultures i tapissos. A més es conserven la  totalitat dels dibuixos preparatoris del pintor. La majoria de les obres van ser donades pel mateix artista, la seva esposa Pilar Juncosa i la col·lecció del seu amic i col·laborador Joan Prats.

Joan Miró neix a Barcelona el 1893, però després s’instal·la a Mallorca i el seu fort vincle amb la terra i els entorns naturals el fan fugir de l’academicisme a la recerca d’una obra pura que no pertany a cap moviment determinat.

El seu caràcter i amor per la mediterrània queda reflectit a l’edifici de la Fundació,  una de les icones culturals de la ciutat, en què es fusiona art, arquitectura i paisatge.

pl. del Rei II

MUHBA - Museu d'Història de la Ciutat

  • 2,5h

El MUHBA és un nou concepte de museu distribuït per tota la ciutat en diverses seus que expliquen la història de Barcelona des de la seva fundació romana, fins al Modernisme de Gaudí.

Durant unes obres de fonamentació es van descobrir les restes d'una part important de l'antiga  ciutat romana que junt a la recuperació del Palau Reial Major i la rehabilitació del Saló del Tinell, van donar lloc a una ambiciosa intervenció arqueològica a la plaça del Rei. El seu Conjunt Monumental és el nucli fundacional del Museu obert el 1943, que juntament amb el Temple d’August i la Via Sepulcral Romana és la proposta d’una visita imprescindible per a entendre l’origen de Barcelona.

Les restes que inclouen el Conjunt Monumental de la Plaça del Rei abasten la  Bàrcino romana del segle I a.C., la  Barchinona  visigòtica del segle VII d. C. i la Barcelona medieval del segle XIII. La visita al subsòl permet passejar pels carrers de la Barcelona romana, apropar-se a la muralla de l'època, entrar a una tintoreria del segle II d. C. i  contemplar els vestigis de la primera comunitat cristiana de la ciutat. El conjunt es completa amb importants edificis medievals, com el Palau Reial i la capella de Santa Àgata.

macba_ext_510x270

MACBA - Museu d'Art Contemporani

  • 2h

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) va obrir les seves portes el 28 de novembre de 1995. Consolidat internacionalment com un model en art contemporani, permet traçar un recorregut pels principals referents artístics de l’actualitat. 

L’edifici del Museu d’Art Contemporani de Barcelona és obra de l’arquitecte nord-americà Richard Meier. La seva arquitectura reinterpreta formalment el Racionalisme, amb referències als mestres del moviment modern i en particular a Le Corbusier. L'edifici rep il·luminació natural tant per les obertures i escletxes de les cantonades com pels murs cortina i les claraboies de la coberta.

La Col·lecció MACBA se centra en l’art del període que va des de la segona meitat del segle XX fins a l’actualitat. Tanmateix, comença amb obres seleccionades de les avantguardes dels anys vint per establir el nucli central al voltant del 1968, any que va transformar radicalment el paradigma de l’Art Contemporani.

El MACBA vol provocar el gaudir i l’interès per l'art i la cultura contemporània des d'una voluntat i incidència transformadora de les persones i la societat. T’hi atreveixes?

148

CAMP NOU

  • 90m

El Futbol Club Barcelona, popularment conegut com a Barça, és una entitat esportiva fundada el 29 de novembre de 1899 per un grup de joves futbolistes suïssos, catalans i britànics i  encapçalats pel ciutadà suís Joan Gamper. El Camp Nou  construït el 1957 i amb una capacitat per 99.354 localitats ,  és un lloc llegendari pels aficionats del futbol .

El seu museu inaugurat el 1984 és un del més visitats de Catalunya, rememora la història del club amb els seus jugadors, partits, trofeus i objectes que han fet vibrar a milions d'aficionats de tot el món. El Museu també compta amb una gran quantitat d'obres de temàtica esportiva d'alguns artistes catalans, com ara Salvador Dalí, Joan Miró, Antoni Tàpies o Josep Maria Subirachs.

Descobreix l’emoció que es viu al Camp Nou durant un Tour pels racons més emblemàtics de l’Estadi: La graderia, el terreny de joc,  els vestuaris de l'equip visitant, el túnel de vestidors, la sala de premsa, la zona mixta … Sent la màgia del Camp Nou des de la gespa de l’estadi i seu a la banqueta del primer equip!

Visita imprescindible pels amants del Fútbol!

IMG_2841

REIAL MONESTIR DE PEDRALBES

  • 2 h

El monestir de Pedralbes va ser fundat per la reina Elisenda de Montcada l’any 1327 amb el suport del seu espòs, el rei Jaume II, que va voler que l’església es dediqués a santa Maria. Elisenda, va fer construir un petit palau al costat del monestir per retirar-s’hi, un cop vídua, amb les dones de la seva família. 

Destaquen les Cel·les de Dia, on les monges clarisses es retiraven a orar i a trobar moments de recolliment.  A l´antic dormitori  hi ha nombroses obres d’art que les monges van anar adquirint durant els segles en els que visqueren al monestir. També es visiten la Capella de Sant Miquel, la Sala Capitular,  el Sepulcre de la reina Elisenda de Montcada i l’església amb el seu gran retaule gòtic i les seves vidrieres.

Perfectament conservat, la part més interessant del Monestir de Pedralbes és el Claustre, un dels més grans d’Europa d’estil gòtic.

Aquí trobareu una visita molt especial, plena de pau i espiritualitat!

POBLE ESPANYOL

POBLE ESPANYOL

  • 2h

Construït amb motiu de l’Exposició Internacional de Barcelona l’any 1929, el Poble neix amb la voluntat de concentrar l’ànima d’Espanya en un sol espai. Concebut com un autèntic poble de 49.000m2,  reprodueix 117 edificis a escala real, carrers i places de tot el país.

Passejant,  descobriràs no només edificis, sinó també artesans que podràs veure treballant en directe i peces d’art contemporani de figures universals com Dalí, Picasso, Miró o Guinovart.

I no et perdis les noves instal·lacions audiovisuals Feeling Spain, amb les quals faràs un viatge virtual per la geografia i les tradicions més autèntiques de la cultura espanyola.

MUSEUS

MUSEUS A LA CARTA

  • 90m

Barcelona compta amb més de 60 museus on hi podràs descobrir  història, art, arquitectura, disseny, música, ciències, tradicions, entre d’altres temàtiques.

Museus per famílies com el de la Xocolata, el museu de les ciències de Cosmo Caixa, o el d’autòmats del Tibidabo. Museus per escolars, com el Museu d’Història de Catalunya, el conjunt dels museus d’història del MUHBA o el Born Centre de Cultura i Memòria.

Es pot realitzar una combinació de museus com la Fundació Miró i el Museu Picasso, o el Museu Marítim amb l’Aquàrium. Si ho preferiu podeu visitar el museu  Etnològic i de Cultures del Món,  el Museu del Modernisme  o el Moco Museum.

Els nostres guies faran que la teva visita sigui profitosa i no et perdis els detalls més interessants de cada un d'ells. Trobarem el que més s’adeqüi a les teves preferències!

Reserva la teva visita

Dades personals

Dades Visita

Copyright 2022 © Tots els drets reservats