Modernisme

IMG-20190725-WA0004

SAGRADA FAMILIA EXPRESS

  • 2h
walk

Sorprèn per fora, excepcional en el seu interior, no és només l'obra mestre del genial arquitecte Antoni Gaudí, és també, sense dubte el major atractiu de Barcelona i un dels llocs imprescindibles a visitar.

La seva història comença el 1882 i actualment, amb més de 140 anys des de la col·locació de la primera pedra, la Basílica segueix en construcció. La Façana del Naixement construïda en temps de Gaudí va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 2005. El projecte d’en Gaudí inclou 18 torres que simbolitzen els 12 apòstols, els 4 evangelistes, Jesús i la Verge Maria que és coronada per un estel de vidre il·luminat al vespre.

A l’exterior es poden admirar les seves dues façanes laterals dedicades al Naixement i la mort de Crist respectivament plenes d’escultures i obres d’art dels artistes col·laboradors en les obres, com Josep M. Subirachs o Etsuro Sotoo. En el seu majestuós interior destaquen les vidrieres plenes de color i les altes columnes en forma d’arbre que s’alcen cap al cel.

La Sagrada Família, com a temple expiatori, s’ha construït des dels seus inicis exclusivament gràcies a donatius i aportacions de milers de persones al llarg d’aquests anys. 

eixample_modernista

L’EIXAMPLE MODERNISTA

  • 2,5h
walk

A partir de la dècada de 1860 la construcció de l'Eixample va oferir moltes possibilitats professionals d'expressió als arquitectes barcelonins.

Per l'Exposició del 1888 els arquitectes més innovadors van començar a recuperar antigues tècniques constructives com ara la volta de maó pla i les velles artesanies i es van interessar alhora pel potencial expressiu de materials com el ferro, la fusta, la ceràmica o el vidre emplomat. Molts dels arquitectes modernistes, com ara Josep Vilaseca, Enric Sagnier, Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner i Josep Puig i Cadafalch, van iniciar la seva carrera en aquell ambient.

A l’anomenat Quadrat d’Or de l’Eixample podem admirar alguns dels edificis més emblemàtics d’aquests arquitectes que van treballar per a les famílies burgeses de principis del segle XX. Com les cases Fuster, Terrades (La casa de les Punxes), Serra, Milà (La Pedrera), Batlló, Lleó i Morera, o Palau Baró de Quadras, veritables joies modernistes.

Amb aquesta passejada  coneixerem la vida de les famílies enriquides pel passat industrial i colonialista, i l’obra del nou estil modernista que reflecteix la cultura de l’època. Una visita obligatòria plena de detalls artístics que no ens deixarà indiferents.

Park-Guell-Barcelona-Salamandra

PARK GÜELL

  • 90m
walk

Aquesta meravella arquitectònica, creada en plena natura per Antoni Gaudí, va ser encarregada per Eusebi Güell inspirada  en les ciutats jardí d'Anglaterra per fer una urbanització per a famílies benestants. Per aquest motiu, el va denominar Park Güell, en anglès.

La seva situació era immillorable, en un entorn saludable i amb vistes esplèndides sobre el mar i el Pla de Barcelona. A la urbanització es preveien unes 60 parcel·les amb una xarxa complexa de camins, viaductes i escales. 

El projecte comença el 1900, Gaudí s'hi va traslladar a viure el 1906 amb el seu pare i la seva neboda. Poc després, l'any 1907, Eusebi Güell convertia l'antiga casa senyorial, que ja existia quan va adquirir els terrenys per fer la urbanització, en la seva residència habitual. A falta de compradors, les obres es van abandonar l'any 1914, essent declarat parc públic el 1923. Va ser declarat Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO l'any 1984.

No us perdeu el Park Güell, us sorprendrà de veritat! No trobareu un parc com aquest en cap altre lloc del món!

EIXAMPLE MODERNISTA

GAUDÍ IMPRESCINDIBLE

  • 4h
walkbus

Park Güell, Sagrada Família, Passeig de Gràcia

Barcelona és la ciutat de Gaudí. La visita ens apropa a les obres més destacades de l’arquitecte, conèixer el modernisme català i comprendre el moment d'esplendor de la ciutat.

El Park Güell va ser encarregat per Eusebi Güell inspirat en les ciutats jardí Anglaterra per fer una urbanització per a famílies benestants. Per aquest motiu, el va denominar Park Güell, en anglès. El projecte comença el 1900 però a falta de compradors, les obres es van abandonar l'any 1914, essent declarat parc públic el 1923. Va ser declarat Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO l'any 1984.

La Sagrada Família sorprèn per fora, és excepcional en el seu interior i no és només l'obra mestre del genial arquitecte Antoni Gaudí sinó també el major atractiu de Barcelona i un dels llocs imprescindibles a visitar. La seva història comença el 1882 i actualment, després de 140 anys de la col·locació de la primera pedra, segueix en construcció.

El Passeig de Gràcia és un dels carrers més luxosos del món on trobem alguns dels edificis modernistes més reconeguts internacionalment com les cases Batlló i Milà dissenyades per en Gaudí o la casa Amatller d’en Puig i Cadafalch i la Lleó i Morera d’en Domènech i Montaner, entre d’altres.

sant pau

HOSPITAL DE SANT PAU

  • 90m
walk

Hospital Sant Pau

A finals del segle XIX, el creixement demogràfic de Barcelona i els avenços de la medicina van fer que l’Hospital de la Santa Creu quedés petit. Per això es va plantejar la construcció d’un nou edifici. Gràcies al llegat del banquer Pau Gil, el 15 de gener de 1902 es col·locava la primera pedra del nou centre hospitalari, dissenyat per Lluís Domènech i Montaner. La inauguració de les noves instal·lacions no arribaria fins l’any 1930.

Després de més de vuit dècades d’activitat sanitària al Recinte Modernista, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau es va traslladar l’any 2009 a unes noves instal·lacions.

Sant Pau avui és el conjunt modernista més gran del món i, també, l’obra més important de l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner. Declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1997, per la seva singularitat i bellesa artística,  està format per 12 pavellons envoltats d’espais verds i connectats per un quilòmetre de galeries subterrànies.

Durant la visita es poden visitar els túnels subterranis i  l’interior d’alguns dels pavellons i conèixer la medicina que es practicava, així com passejar entre flors i plantes.  Comprovareu com la natura va ser font d’inspiració modernista i eina fonamental per a la curació dels malalts.  Per acabar visitarem el Pavelló de l’Administració les diferents sales patrimonials, plenes de llum, colors, mosaics, escultures i una àmplia riquesa decorativa.

casa vicens

CASA VICENS

  • 90m
walk

Casa Vicens

La Casa Vicens és el primer gran encàrrec que rep Antoni Gaudí. Aquesta és la seva primera casa projectada a Barcelona entre 1883 i 1885 com a casa d’estiueig per la família Vicens. Ha estat residència privada durant més de 130 anys. Avui, finalment la podem conèixer per dins descobrint el llenguatge innovador de Gaudí, els elements estructurals, decoratius i simbòlics de cada espai. 

La configuració actual de la Casa Vicens i la finca és el resultat dels diversos canvis i transformacions duts a terme al llarg de la seva història, que han conformat tres espais clarament diferenciats: la construcció original de 1883-1885, obra d’Antoni Gaudí; l’ampliació realitzada el 1925 per Joan Baptista Serra de Martínez; i el jardí que l’envolta.

A la planta baixa veurem les dependències d’ús diürn: un menjador com a espai central i, al voltant, la tribuna coberta com a galeria, una sala-fumador i l’espai del rebedor. A la primera planta les estances d’ús privat i les més íntimes de la família,  dues habitacions, el bany i una sala d’estar. Pujarem a la terrassa on Gaudí crea la seva primera coberta transitable, un autèntic mirador.

Va ser declarada patrimoni mundial per la UNESCO el 2005.

d9bdcf37-032b-4cf9-a5b2-0f37aafdac39

PALAU GÜELL

  • 90m
walk

El Palau Güell és un dels primers encàrrecs importants de Gaudí. L’any 1886 Eusebi Güell (industrial, polític i mecenes)  demanà a l’arquitecte la construcció del seu nou habitatge al carrer Nou de la Rambla. Gaudí va saber dissenyar un palau funcional adaptat a les necessitats de la vida privada de la família i a la seva intensa vida social i cultural. Destaca  per la seva innovadora concepció de l’espai i de la llum,  combinant la riquesa ornamental amb la màxima funcionalitat, és auster per fora i elegant per dins. 

Es visiten el saló central de la planta noble, les dependències privades de la família, el terrat amb les seves xemeneies, l’antic estable, la cotxera, 

Declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1984.

colonia guell

COLÒNIA GÜELL

  • 3h
walkbus

La colònia industrial fou construïda el 1890 per ordre de l’empresari Eusebi Güell que volia  traslladar la seva fàbrica tèxtil  fora de Barcelona  per allunyar-se dels conflictes socials i ampliar les instal·lacions amb la millor tecnologia del moment.

A més a més de la fàbrica, Güell va fer construir vivendes pels seus treballadors, una escola, un centre cultural, una consulta mèdica i jardins. L’any 1898 Eusebi Güell també va encarregar a l’arquitecte Antoni Gaudí el projecte d’una església per a la colònia, però no la va començar a construir fins 10 anys més tard. Finalment aquest ambiciós projecte, que preveia una església amb dues naus, inferior i superior, rematada per diferents torres laterals i un cimbori central de 40 metres d’altura, quedaria inacabat.

Malgrat quedar inacabada, l’església suposa un punt culminant en l’obra de Gaudí. La Cripta va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el juliol del 2005. 

La colònia Güell està a  uns 30 minuts de Barcelona

VVRT2926

GAUDÍ I MODERNISME A LA CARTA

  • Horaris a la carta

Barcelona és un aparador modernista de primer ordre, hi trobem més de cent obres d’aquest estil i moltes són visitables.

A banda de les conegudes obres de Gaudí com la Sagrada Família, la casa Batlló, la casa Milà, el Palau Güell, la casa Vicens  o el Park Güell també es pot visitar la Casa Bellesguard  al barri de Sant Gervasi.

Hi ha obres de Lluís Domènech i Montaner  com són  l’Hospital de Sant Pau o el Palau de la Música que també vas ser declarades per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat. 

Josep Puig i Cadafalch ha deixat un llegat també molt interessant com la Casa Amatller, la antiga  fàbrica Casaramona, la casa de les Punxes, el Palau Baró de Quadras o el Palau Macaya.

Es poden organitzar visites a les cases més allunyades del circuit turístic habitual i combinar diferents obres de diversos arquitectes a la carta. Els nostres guies faran que la teva visita sigui profitosa i no et perdis els detalls més interessants de cada obra. Trobarem el que més s’adeqüi a les teves preferències!

Reserva la teva visita

Dades personals

Dades Visita

Copyright 2022 © Tots els drets reservats